Kerstkaarten  maken in Woodstock 2013

 

Een aantal vrijwilligers van team Inspire2Care, hebben samen met de bejaarden van Woodstock kerstkaarten gemaakt op vrijdag 20 december.Woodstock is bedoeld voor verslaafde mensen die uit een situatie van dak- en/of thuisloosheid komen. Soms woonden ze tijdelijk in een instelling voor dak- en thuislozen of in een kliniek. Vanwege hun verslaving en andere problemen, kunnen zij niet zelfstandig wonen. Bij Woodstock helpen we bewoners bij het beheer van hun financiën en administratie, contact herstellen met hun familie, persoonlijke hygiëne, koken, enzovoort.

Bij Woodstock wonen mensen die

• dak- of thuisloos zijn

• 45 jaar of ouder zijn•

psychiatrische problemen hebben

• langdurig verslaafd zijn, waarbij de verslaving onbehandelbaar is gebleken

• problemen hebben op verschillende gebieden zoals beheer van financiën en administratie, contact met familie, vrijetijdsbesteding, (vrijwilligers)werk, etc

• in staat zijn om afspraken te maken over het eigen gedrag.

 

Team Inspire2Care heeft bewust gekozen voor het maken van kerstkaarten omdat, de ouderen van Woodstock weinig of haast geen contact hebben met hun familie. Om ervoor te zorgen dat de ouderen nog steeds in contact blijven en het gevoel ook hebben,vooral tijdens de feestdagen hebben een aantal vrijwilligers samen de kaartjes gemaakt voor de man, vrouw, zoon, dochter, oom, tante, neefjes en nichtjes van de ouderen. Ieder ouder heeft het kaartje zelf gemaakt en zelf een gedichtje en tekst erbij verzonnen.

 

Uiteindelijk hebben de vrijwilligers van team Inspire2Care de kaartjes op de post gezet zodat alle kaartjes net op tijd voor de kerst aankomen bij hun familie leden.

 

Het was een geweldige en uitdagende dag voor alle vrijwilligers en ook voor de bejaarden van Woodstock zelf. We hebben heel veel gelachen en de middag afgesloten met lekkere warme kopje thee en koffie en lekkere kers koekjes

​​E-mail ons:

info@inspire2care.org

​Vind ons:

Pasteurstraat 68

2522RM Den Haag

© 2013 Inspire2Care 

   KVK: 56943105